Το χειμώνα τα ποντίκια ψάχνουν καταφύγιο

Τα ποντίκια  και τα τρωκτικά γενικά δεν είναι μεγάλοι οπαδοί του κρύου,  τα περισσότερα θα αρχίσουν ειδικά τον χειμώνα να ψάχνουν  καταφύγιο.Πολλές φορές το καταφύγια για τα τρωκτικά αποτελεί το σπίτι μας, ειδικά αν μπορέσουν να βρούν τροφή για να επιβιώσουν. Συνήθως θα μπορέσουν να εισέλθουν από μια ρωγμή η απο κάπια τρύπα που δεν έχουμε διαπιστώσει. Κρατήστε το τοπίο καθαρό από διάφορα ψιχουλα ,τρόφιμα κτλ , τα ποία θα μπορέσουν να τραβήξουν τα ποντίκια προς το σπίτι σας. Ασφαλέιστε καλά τις πόρτες, κυρίως (στα εξοχικά σπίτια η σε μόνιμες κατοικίες στην ύπαιθρο).

Σε περίπτωση προσβολής από ποντίκια επικοινωνήστε με μας για να σας δώσουμε ένα πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης.

Διευθυντής στην Puerta- Διαχείριση Πολυκατοικιών, Απεντομώσεις και Μυοκτονίες οικιακών και επαγγελματικών χώρων, συνεργείο καθαρισμού οικιακών και επαγγελματικών χώρων και ασφάλειες στη Λάρισα

Αναρτήθηκε στις Καταπολέμηση Ποντικών
16 comments on “Το χειμώνα τα ποντίκια ψάχνουν καταφύγιο
  1. Ο/Η ακριτιδης ιωαννης λέει:

    παρακαλω την βοηθεια σας για την προσβολη απο ποντικια στο σπιτι μου.θα ηθελα οσο ειναι δυνατο να αποφυγω φαρμακα για ιατρικους λογους.

    • Ο/Η elfourkiotis λέει:

      Αν κατοικία βρίσκεται στο ύπαιθρο θα πρέπει να δημιουργήσουμε διαφορετικό σχέδιο σε σχέση με κατοικία που βρίσκεται στην πόλη.

      Συμβουλές πρόληψης-αντιμετώπισης
      Καταρχήν θα χρειαστεί να:

      1.ασφαλήσετε καλά όλα τα πιθανά σημεία όπου μπορεί να περάσει το τρωκτικό. πχ (τρύπες στο τοίχο, τρύπες στις σωληνώσεις, διάφορα σπασμένα παράθυρα σε αποθήκες και τα υπόγεια του σπιτιού, στο λεβητοστάσιο( υπάρχει και μια ειδική κόλλα όπως η σιλικόνη με απωθητική ενεργεία στα ποντίκια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
      2. Να απομακρύνουμε τρόφιμα η να τα αποθηκεύσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί η εύκολη λεία για τροφή στα ποντίκια.

      3.Ασφαλήστε τις χαραμάδες από τις πόρτες καλά.

      4.Μπορείτε να τοποθετήσετε κόλλες παγίδευσης σε διάφορα σημεία οι οποίες δεν είναι τοξικές και είναι αρκετά αποτελεσματικές.

      *Σε περίπτωση όπου η κατοικία είναι στο ύπαιθρο θα σας προτείναμε επι πλέον στη περίφραξη να τοποθετηθούν δoλωματικοί σταθμοί ασφαλείας με τρωκτικοκτόνο, για την αποφυγή οποιασδήποτε προσβολής.

      Αυτή είναι η ολοκληρωμένη πρόληψη αλλα και καταπολέμηση τρωκτικών

  2. Ο/Η Sarantos λέει:

    Στην περιοχη της Μεσσηνιας οπου ειμαστε καλλιεργουμε εδω και 50 χρονια αγριες αγκιναρες.
    Ενα εξαιρετικα νοστιμο λαχανικο οπου ομως τα τελευαταια χρονια και μετα τις φωτιες του Ταυγετου τρωκτικα κατα χιλιαδες εχουν εμφανιστει και τρωνε τις ριζες τις αγριας αγκιναρας.
    Τα 20 εκταρια τις εταιριας μας και τα αλλα 35 των παραγωγων τις περιοχης μας απειλουνται με εξαφανιση.
    Εχουμε κανει προσπαθειες και με δολωματα αλλα και με φυσικους τροπους οπως με την βοηθεια αγριων ζωων και πουλιων απο φιλοζωωικους οργανισμους αλλα θελει χρονο.
    Χρονο ομως ο οποιος ειναι δυσαναλογος με το χρονο που πολλαπλασιαζονται τα τρωκτικα.
    Εσεις τι θα προτεινατε?

    • Ο/Η elfourkiotis λέει:

      Καταρχήν καλησπέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση.

      Το ζήτημα που αναφέρετε είναι αρκετά σύνθετο και βασικά θα χρειαστεί να δει το πρόβλημα ένας εξειδικευμένος επιστήμονας, για νας σας δώσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος.

      Δεν γνωρίζουμε αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια εταιρία εντομοκτονιών-μυοκτονιών της περιοχής, και αν σας έχουν δώσει κάποιες λύσεις.

      Σίγουρα θα χρειαστεί να δούμε επι τόπου σε τι έκταση είναι το πρόβλημα, άν η προσβολή είναι από ποντίκια ή από άλλα τρωκτικά ( πχ ασβούς και τυφλοπόντικες), καθώς και τον αριθμό του κατεστραμμένου εκταρίου.

      Από εκεί και πέρα εμείς σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι χρειάζεται συγκεκριμένη αντιμετώπιση που περιλαμβάνει

      1.δημιουργία ζωνών ασφαλείας με ισχυρά τρωκτικοκτόνα δολώματα περιμετρικά των γεωργικών εκτάσεων,

      2. την αντιμετώπιση στις τρύπες που πιθανών έχουν ανοίξει τα τρωκτικά με την χρήση του ισχυρότερου τρόπου αντιμετώπισης που χρησιμοποιείται . Η χρήση πχ ‘’φωσφίνης’’ είναι αποτελεσματικότερος τρόπος εφόσον συνδιαστεί με την χρήση των ισχυρών δολώμάτων.

      Είμαστε στην διάθεση σας για οποιοδήποτε επιπλέον πληροφορία

  3. Ο/Η Νίκος Μπαταγιάννης λέει:

    Ευχαριστώ κατ αρχάς για την φιλοξενία σας και για το χρόνο σας.
    Πώς μπορώ να προστατέψω το αυτοκίνητό μου από επισκέψεις ποντικών (τρωκτικών) που προκαλούν ζημιές στα υλικά του και στις καλωδιώσεις του.
    Το αυτοκίνητο τις βραδινές ώρες φυλάσσεται σε γκαράζ.

  4. Ο/Η αθηνα λέει:

    καλησπερα σας! τον τελευταιο καιρο εχουν εμφανιστει ποντικια στη γειτονια μας με αποτελεσμα να φτασουν μεχρι και το σπιτι μας που βρισκεται στον 3ο οροφο πολυκατοικιας. Ειναι παραξενο το πως εφτασαν τοσο ψηλα.. ακουσαμε παραπονα κ απο ενοικους διπλανων πολυκατοικιων. Για την ακριβεια, βρεθηκαν ποντικια στα μπαλκονια ολων μας με αποτελεσμα να μη μπορουμε να ανοιξουμε τις πορτες στα σπιτια μας. Εδω κ 2 ημερες εχουμε γεμισει το μπαλκονι με τα ειδικα χαπια για ποντικια τα οποια και καθημερινα βρισκουμε φαγωμενα.Να σας ενημερωσω οτι στη γωνια της γειτονιας μας υπαρχει καταστημα με πισω αυλη γεματη παλια σιδερα και πιστευουμε οτι μπορει αυτο να ειναι και η αιτια. Τι μας προτεινετε να κανουμε; Με ποιο τροπο θα μπορεσουμε να κατησουμε μακρια τα ποντικια; Θεματα υγειας μας εμποδιζουν να λαβουμε δραστικα μετρα.

    • Ο/Η publhealth λέει:

      Καλησπέρα όταν το πρόβλημα είναι τόσο εκτεταμένο θα χρειαστεί να αναλάβει κάπειο συνεργείο μυοκτονίας και απολύμανσης την κατάσταση. Δεν θα μπορέσετε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.Τ οσυνεργείο έχει την τεχνογνωσία και τα απαράιτητα σκευάσματα για την αντιμετώπιση των τρωκτικών.
      ΠΡΟΣΟΧΗ
      Τα συνεργεία θα πρέπει να έχουν ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και κατα την διάρκεια της απολύμανσης θα πρέπει να βρίσκεται πάρων ο υπέυθυνος επιστήμονας της εταιρίας (Γεωπόνος) κτλ

  5. Ο/Η αγγελος λέει:

    εχω ενα προβλημα ακουγετε ενα τριξιμο κατω απο τα σανιδια σαν να υπαρχει κατι κ να ξυνει γρατσουναει,το βραδι πολυ εντονα. Υποθετο ειναι ποντικι τι μπορω να κανω. Ευχαριστω πολυ.

  6. Ο/Η αγγελικη λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΚΑΤΩ ΑΠ’ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  7. Ο/Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΔΙΑΤΕΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(ΚΑΠΟΤΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΦΕ) ΕΠΙ 40ΕΤΙΑΣ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΡΟΚΤΙΚΩΝ…ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΣΤΙΧΩΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ) ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ..ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ…ΜΗΠΩΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΟΑΠΟΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΟΥΣΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΟΣΟ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ

  8. Ο/Η Λητω Δρακοπουλου λέει:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΟΝΤΙΚΙ Η ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΗΠΟ .ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΚΥΛΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ?

  9. Ο/Η ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Ζώ σε επαρχία και δυστυχώς δεν έχω χώρο φύλαξης για το αμάξι μου. Εδώ και ένα χρόνο σταδιακά κάποιο τρωκτικό έχει αρχίσει και τρώει τη μόνωση του καπό της μηχανής. Έχω δοκιμάσει τα πάντα όπως ναφθαλήνες, παγίδες, μπλέ ταμπλέτες χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. Χθες μόλις κατέφαγε το εναπομείναν μέρος της μόνωσης και αρχισε να κατευθύνεται και σε καλώδια των μπουζί από ότι διαπίστωσα. Υπάρχει λύση? Η κατασκευή γκαράζ για τις εποχές μας είναι απαγορευτική…

  10. Ο/Η Stamiris Zaharias λέει:

    εχω κ εγω το ιδιο προβλημα!!!εμενα μπηκε μεσα στη καμπινα κ μου εφαγε τα καθισματα!!!! τι να κανω?? εχω βαλει ναφθαλινες κολες αλλα κ παλι φοβαμαι!!δωστε μας μια λυση ειναι πολυ ζημια που μπορει να γινει..

  11. Ο/Η Stamiris Zaharias λέει:

    συν το οτι ειναι μεσα σε κλειστο γκαραζ!!!

  12. Ο/Η Βασια λέει:

    Υπαρχουν ποντίκια στο σκύλο μου πως θα τα ξεφορτωθώ και ο σκύλος μου είναι σε χόρτα περίπου πως θα φύγουν

    • Ο/Η Eleftherios Fourkiotis λέει:

      Αν εννοείτε ότι υπάρχουν ποντίκια στο σκυλόσπιτο τότε και στο ευρύτερο περιβάλλον χώρο θα πρέπει να ελεγχθεί ο χώρος και να τοποθετηθούν διπλωματικοί σταθμοί.
      Οι διπλωματικοί σταθμοί περιέχουν το δόλωμα που τα ποντίκια θα καταναλώσουν και τελικά θα εξαφανιστουν

Σχολιάστε

PEST CONTROL

Αποστείλετε στο info@puerta.gr οποιαδήποτε απoρία έχετε για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί σας για αναλυτικές συμβουλές.